استخواني کوچک در زانو که تصور مي‌شد در سير تکامل انسان از بين رفته دوباره بازگشته است.


متخصصان دانشگاه امپريال کالج در لندن مي‌گويند اکنون اين استخوان در تاندون پشت زانوي برخي افراد ديده مي‌شود.


به نظر متخصصان اين استخوان هيچ کارکردي ندارد و آنها که اين استخوان را ندارند بدون مشکل زندگي مي‌کنند اما آنها که استخوان را دارند بيشتر مستعد آرتروز هستند.


اين استخوان که فابلا نام دارد که به معناي لوبياي کوچک است. اين استخوان از دسته استخوان‌هاي سزاموئيد است، يعني استخوان‌هايي که در دخالت تاندون يک ماهيچه رشد مي‌کنند مثل استخوان کشکک.


کالبدشناسان امپريال کالج براي اين پژوهش، متون و اسکن‌هاي پزشکي علمي صد و پنجاه سال گذشته را در بيست و هفت کشور دنيا از جمله بريتانيا بررسي کردند.


اين بررسي نشان داد از سال 1918 تا 2018، يعني در صد سال گذشته فراواني اين استخوان بيش از سه برابر شده است. پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند که در سال 1918 حدود يازده درصد جمعيت دنيا در زانويشان استخوان فابلا داشتند اما در سال 2018 اين ميزان به 39 درصد رسيد.


به گفته دکتر برتوم پژوهشگر امپريال کالج، کسي نمي‌تواند به اين سوال جواب بدهد که آيا به اين استخوان نياز داريم يا نه چون درباره‌اش تحقيقي نشده است: "


ممکن است عملکرد فابلا مثل بقيه استخوان‌هاي سزاموئيد باشد، کمک کند که اصطکاک تاندون‌ها کم شود و نيروي ماهيچه را به مسير ديگري هدايت کند يا مثل استخوان کشکک زور مکانيکي ماهيچه را بيشتر کند. شايد هم اصلا هيچ کاري نکند."


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فضل الله نکولعل آزاد دنیای شیرین ریاضی بدانيد و سفر کنيد مجله ای از همه چیز از همه جا خدمات کار در ارتفاع آکام پوشش شهر ابنما هارمونیک موزیکال پارک هفت تیر اندیمشک خوزستان سایت مانی نت برای کسب درآمد اینترنتی